Sajtos-tejszínes csirke
Sajtos-tejszínes csirke
Hozzávalók:
csirkecomb
liszt
pirosparika
1 pohár tejszín
reszelt trappista sajt
só
|
Elkészítés: A csirkecombokat besózzuk, majd beleforgatjuk a pirospaprikából és lisztből készült keverékbe. ( A lisztbe annyi paprikát kell tenni, hogy szép rózsaszínes legyen.) Beletesszük a combokat egy tepsibe, ezután aláöntjük a tejszínt, befedjük alufóliával. Kb. 30 perc alatt megpuhul a sütőben. Ezután kivesszük a tepsit, levesszük az alufóliát, rászórjuk a húsra a sajtot, és kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon és megpiruljon.
A sajt és a tejszín keverékéből pompás ízű szósz kerekedik, mire elkészül az étel. Ha nincs éppen tejszín, tejföllel is nagyon finom.
Könnyen tovább variálható étel, egy kedvenc fűszerrel is megbolondítható. Egy kis bor alá....
|
|