Kacsa cabernet módra
Kacsa Cabernet módra
1 pecsenyekacsa (ez van írva, de nem számít)
1,5 dl vörösbor
2 dl narancslé
1 citrom lereszelt héja
1 dkg kristálycukor
só
A cukrot megpirítjuk, a narancslevet, a vörösbort ráöntjük, a citromhéjat beleszórjuk, és addig forraljuk, amíg a karamell el nem olvad. A kacsát feldaraboljuk, megsózzuk, a felesleges zsiradékot lefejtjük róla, és kiolvasztjuk. Két-három evőkanál zsíron a húsdarabokat hirtelen átpirítjuk, majd egy tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A mártással leöntjük, és lefedve, a sütőben közepes lánggal egy órán át sütjük. Burgonyapüré illik hozzá.
Jó étvágyat!
Nagyon finom, irtó zamatos. Elveszi a kacsának azt számomra furcsa ízét és illatát.
|