Bajor burgonya
Bajor burgonyaHozzávalók:
4 személyre: 800 g burgonya, 200 g főtt házisonka, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 60 g vaj vagy margarin, 0,5 dl tejszín, só, őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített burgonyát és a sonkát. Tűzálló edényt a vajjal vagy margarinnal kikenjük, kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és a keveréket beleöntjük, tetejére morzsáljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük. Önálló ételként vagy köretként adhatjuk. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.
- Sajttal a tetején sütöttem és nagyon fincsi lett. Kicsit hasonlatos a rakott kruplihoz, de azért más. -
|