Húsételek : Csirke vagy pulykamell Sztroganoff módra |
Csirke vagy pulykamell Sztroganoff módra
Hozzávalók:
- 1 csokor újhagyma
- 30 dkg gomba (én az üveges szeleteltet szoktam használni lustaságból, de friss is jó)
- 30 dkg csirkemell vagy pulykamell
- 3-4 db csemegeuborka
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál magos mustár (jó bele a sima is, de a magos ízesebb és szebb:)
- só, bors. liszt
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
1. Felcsíkozzuk a csirke/pulykamellet kb. 5 cm-es ujjnyi vastag csíkokra, felaprítjuk az újhagymát, felszeleteljük az uborkát.
2. A csirke/pulykamellet megsózzuk, megborsozzuk és kicsit meglisztezzük, hogy süléskor a csíkok ne ragadjanak össze.
3. A serpenyőbe 1 evőkanál vajat olvasztunk, hozzáadunk 1 evőkanál étolajat és ezen a csirke/pulykamellcsíkokat megpirítjuk.
4. A húst szűrőkanállal kiszedjük egy tálba és alufóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki, amíg a többit elkészítjük.
5. Újra 1 evőkanál vajat és 1 evőkanál étolajat teszünk a serpenyőbe: majd ebben üvegesre pároljuk a hagymát.
6. A hagymához hozzáadjuk a gombát és ezzel tovább pároljuk lassú tűzön (a konzerv gomba előfőzött, annak nem kell sok idő).
7. Amíg a gomba párolódik elkészítjük a mártást: 1 dl tejszínt kézi habverővel összekeverünk 1 dl tejföllel és belekeverjük a magos mustárt.
8. Ezután a serpenyőben lévő gombához és hagymához hozzátesszük a felszeletelt csemegeuborkát és a csirke/pulykamellcsíkokat.
9. Majd ráöntjük a tejszínes-mustáros szószt, szükség szerint sózzuk-borsozzuk és összeforraljuk.
10. Mi spagettivel szeretjük a legjobban, de finom rizzsel is.
Jó étvágyat hozzá...:)!
|