Erdeigombás krumplileves
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
szárított gomba (ízlés szerint)
3-4 közepes krupli apró kockára vágva
2-3 dl tejszín
1-1,5 l erőleves
vegeta, bors, majoranna
20 dkg reszelt sajt
pirított kenyérszelet vagy kenyérkocka
A hagymát apró kockára vágjuk és feltesszük egy kis olajban párolódni. Aztán hozzáadjuk a kruplikockákat és megfűszerezzük borssal és majorannával. Kicsit pároljuk a krumplit, aztán hozzátesszük az előre beáztatott szárított vegyes gombát. Pároljuk őket együtt, majd hozzáadjuk az erőlevest, vegetával ízesítjük és ha kell sózzuk. Ha megfőtt a krupli, ráöntjük a tejszínt és még egyszer összefőzzük.
Lehet mellé fokhagymás olajban átforgatott kenyérkockát adni vagy pirítós szeletet fokhagymával megdörzsölni.
A sajtot a tányérakba tesszük és rámerjük a forró levest.
|