Hideg ananászkrémleves
Hideg ananászkrémleves
Hozzávalók: 1 db friss ananász (vagy 30 dkg konzerv), 1 evőkanál kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, szegfűszeg, citromfű, 1 vaníliarúd, só, 4 dl tejszín
Az ananászt meghámozzuk, közepét hosszában kifúrjuk, húsát apró darabokra vágjuk, kevés cukorral meghintjük, rövid ideig állni hagyjuk. Három dl vízhez vagy a konzerv ananászléhez hozzáöntjük a fehérbort, és 20 percig főzzük szegfűszeggel, citromfűvel, a vaníliarúddal és kevés sóval ízesítve. Finom szűrőn leszűrjük, ismét felforraljuk, és beletesszük az előkészített ananászdarabokat. Amint újra felforrt, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Közvetlenül tálalás előtt hozzákeverjük a tejszínt.
|