Levesek : Tiroli burgonyakérmleves (fotóval) |
Tiroli burgonyakérmleves (fotóval)
Tiroli burgonyakérmleves
Hozzávaló:
kb. 0,5 kg burgonya
1 csomag bacon szalonna
1 kis fej vöröshagyma
kb. 2 - 2,5 dl tejszín
kb 2 l húsleves, vagy vízben oldott ételízesítőkockalé
bors, majoranna, só
pirított zsemlekocka (a kenyérkocka is jó)
A szalonnát apró kockára vágjuk és feltesszük pirulni, nem kell olaj alá, úgyis lesz saját zsiradéka. Közben a kisfej vöröshagymát apró kockára vágjuk és ha lepirult a szalonna, hozzákeverjük. A krumplit megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, így tesszük hozzá a hagymás szalonnához. Megfűszerezzük, kicsit hagyjuk érni az ízeket és felengedjük a húslével majd ha megfőtt a krumpli, akkor keverjük bele a tejszínt és főzzük készre.
Tálaláskor adunk hozzá pirított zsemlekockát (esetleg előtte egy kis fokhagymás olajban megforgathatjuk őket, akkor mégfincsibb)
A hozzávalókat ízlés szerint kell adagolni, sosem mérem ki.
Ez az általunk leginkább imádott leves. Nyami....
|