Pásztortarhonya
Pásztortarhonya
- tarhonya (én legjobban az olasz Barillát szeretem)
- kis fej vöröshagyma
- kb 2 db krupli (ízlés szerint)
- egy kis pardicsom, egy kis paprika
- petrezselyemzöld
- delikát, vagy más ételízesítő
- pirospaprika
- ha kolbász is, akkor már nem húsmentes :-)
- olaj
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Ezután megszórjuk pirospaprikával és vízből kb a tarhonya mennyiségének kétszeresével öntjük fel. Beletesszük az apróra vágott kruplit, paradicsomot, paprikát (lehet egészben is), fűszerezzük.
Lefedve főzzük és figyeljük, hogy nem fogyott-e el a lé alóla, mert akkor pótolni kell. Mire kész, pont el kell, hogy fője a levét.
Fincsi
|