Rakott csirkemell
Rakott csirkemell
Hozzávalók: • nagyobb csirkemell (kb. 50 dkg) • 20 dkg bacon (angolszalonna) • 2-3 db alma • 20 dkg füstölt sajt • szerecsendió • 1 dl tej • 2-3 gerezd fokhagyma Elkészítés: A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban.
|