Hstelek : Csirke vagy pulykamell Sztroganoff mdra |
Csirke vagy pulykamell Sztroganoff mdra
Hozzvalk:
- 1 csokor jhagyma
- 30 dkg gomba (n az veges szeleteltet szoktam hasznlni lustasgbl, de friss is j)
- 30 dkg csirkemell vagy pulykamell
- 3-4 db csemegeuborka
- 1 dl tejszn
- 1 dl tejfl
- 1 teskanl magos mustr (j bele a sima is, de a magos zesebb s szebb:)
- s, bors. liszt
- 2 evkanl vaj
- 2 evkanl tolaj
Elkszts:
1. Felcskozzuk a csirke/pulykamellet kb. 5 cm-es ujjnyi vastag cskokra, felaprtjuk az jhagymt, felszeleteljk az uborkt.
2. A csirke/pulykamellet megszzuk, megborsozzuk s kicsit meglisztezzk, hogy slskor a cskok ne ragadjanak ssze.
3. A serpenybe 1 evkanl vajat olvasztunk, hozzadunk 1 evkanl tolajat s ezen a csirke/pulykamellcskokat megpirtjuk.
4. A hst szrkanllal kiszedjk egy tlba s aluflival lefedjk, hogy ne hljn ki, amg a tbbit elksztjk.
5. jra 1 evkanl vajat s 1 evkanl tolajat tesznk a serpenybe: majd ebben vegesre proljuk a hagymt.
6. A hagymhoz hozzadjuk a gombt s ezzel tovbb proljuk lass tzn (a konzerv gomba elfztt, annak nem kell sok id).
7. Amg a gomba proldik elksztjk a mrtst: 1 dl tejsznt kzi habvervel sszekevernk 1 dl tejfllel s belekeverjk a magos mustrt.
8. Ezutn a serpenyben lv gombhoz s hagymhoz hozztesszk a felszeletelt csemegeuborkt s a csirke/pulykamellcskokat.
9. Majd rntjk a tejsznes-mustros szszt, szksg szerint szzuk-borsozzuk s sszeforraljuk.
10. Mi spagettivel szeretjk a legjobban, de finom rizzsel is.
J tvgyat hozz...:)!
|